Stezka pro rodinu – slavnostní otevření 12.7. 2015

V neděli 12.července byla v Dolní Čermné otevřena naučná „Stezka pro rodinu“, jejímž hlavním cílem je nabídka plnohodnotně stráveného volného času v přírodě pro celou rodinu.
Trasa stezky vychází ze starých, dříve zpracovaných naučných stezek, které jsou v převážné míře v současné době již zapomenuty.

Iniciátorem celé akce bylo Rodinné centrum KUK v Dolní Čermné, avšak bez přispění Městyse Dolní Čermná, Pardubického kraje a Lesů České republiky, s.p. by se projekt zrealizovat nepodařilo. Na projektu se dále podílelo mnoho dobrovolníků, poděkování si zaslouží:
Jan Růžička, Aleš Hampl – příprava odborných textů o ptactvu a stromech
Michal Schlegel – technické zajištění poznávacích prvků + tabulí
Jiří Vávra – výtvarné zpracování stromů
Olga Liprová – úprava textů
Táňa Niklová – grafická příprava
Josef Nikl – fotografie

Trasa stezky je značena žlutě s červeným terčíkem, začíná a končí v Areálu zdraví a sportu, je dlouhá cca 6 km a lze ji absolvovat pěšky, na kole i s kočárkem. Po cestě jsou umístěna tři zastřešená odpočívadla, informační tabule a další naučné prvky zaměřeny na environmentální výchovu. Zábavnou formou se děti naučí poznávat stromy, zjistí, jaký je život v mraveništi nebo se naučí orientovat bez mapy a kompasu. Navštíví lesní pramen zvaný Crk, seznámí se s ptáky žijícími v okolí, ale i s pověstmi, které se vážou k daným místům.

Foto z otevření stezky najdete zde: stezka pro rodinu

Příspěvek byl publikován v rubrice Zprávy z akcí. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.