Stezka pro rodinu

Požádali jsme o GRANT.

Rodinné centrum KUK vzniklo v záři 2010 a chtělo by zviditelnit a obnovit naučné stezky, které kdysi byly zpracovány, ale v současné době jsou zapomenuty. Vytipování a označení stezky by provedli členové RC KUK. Na stezce by bylo několik zastavení na místech, ze kterých je zajímavý pohled na Dolní Čermnou, nebo ke kterým se váže některá z mnoha pověstí, které jsou zpracovány v knize Čermenské obrázky. Některá zastavení by byla orientována i na enviromentální problematiku. Každé stanoviště by bylo označeno a pověst by si mohli zájemci přečíst přímo na místě. Zároveň by každé stanoviště obsahovalo jednoduchý úkol, jehož splnění a zaznamenání by dokládalo návštěvu místa.

Po splnění všech úkolů (nemusí být v jednom dni) by rodinný tým obdržel upomínkový předmět.

Cílovou skupinu, pro kterou by byla stezka připravena, by tvořila široká veřejnost z obce, z obcí okolních i z řad letních hostů.

Práce zahrnují: Označení trasy, vybudování trvalých informačních tabulí na jednotlivých stanovištích, zpracování propagačních materiálů, zpracování celoroční hry pro rodinné týmy, vytištění map trasy a zhotovení upomínkových předmětů.

honza se představuje:

původem čermák, pomáhá s tvorbou webu..
Příspěvek byl publikován v rubrice Připravujeme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.